בעוד תנוחות יוגה לא משפיעות באופן ישיר על יצור האסטרוגן בגוף, הן משפיעות באופן משמעותי על הסימפטומים הלא רצויים בתקופה זו ומייצרות שינוי מהותי בחוויתה של האשה. תירגול יוגה קבוע בתקופה זו, עוזר בהסתגלות לתנודות ההורמונליות. היוגה פועלת ברובד הפיזי ומתחזקת פעילות חיונית של כל מערכת בגוף, כמו כן ברובד המנטלי וגם הרגשי. מייצרת איזון כלל מערכתי ומווסתת את רמת האנרגיה. כל אלה הכרחיים לבריאות תקינה של הגוף והנפש. למעשה היא מהווה מעטפת כוללת, רב מימדית היוצרת איזון, זרימה והנעה של אנרגיה בכל מישורי הגוף והתודעה.
האימון הפיזי יחזק שרירים ושלד, ישפר יציבה וישכלל תפקוד של המערכות הפנימיות (מע' אנדוקרינית, הלימפה, העצבים, העיכול, הנשימה..) ויאזן ביניהן. האימון המנטלי יאזן את מצבי הרוח, ירגיע, יבנה יציבות נפשית ונוכחות במרחב ,שתשפיע גם על הדימוי העצמי.
דוגמאות לתנוחות יוגה לסימפטומים נפוצים:
גלי חום: תנוחות רסטורטיביות , מרגיעות ומקררות. בתנוחות מסוג זה הגוף נתמך כולו (כריות יוגה, בולסטרים, קוביות..). הן כוללות תנוחות ישיבה ושכיבה נתמכות, המשקיטות את התודעה ומרגיעות את מע' העצבים. תנוחות לדוג':
סופטה בדהה קונאסנה, סופטה ויראסנה, משחררות כל מתח מאברי הבטן ובית החזה,
ארדהה האלאסנה , עם כיסא מתחת לרגליים תשחרר מתח במערכת העצבים.
חרדה / עצבנות / נדודי שינה: השינויים ההורמונלים המתישים את בלוטות האדרנל, עלולים לגרום לתופעות אלה. במצבים אלה מערכת העצבים הסימפטטית , בין היתר,תגיב בהאצת קצב הלב, תאט את פעולת שרירי מערכת העיכול ועוד. תנוחות היוגה כאן, תחזרנה את קצב הלב לפעילות נורמלית, תעוררנה את הפעילות החיונית של מערכת העיכול, תפחית עצבנות ומתח ותרגיע את התודעה. מע' העצבים תקבל אות שהכל בסדר, מה שישיב את התפקוד המאוזן של המע' הסימפטטית ובלוטות האדרנל. תנוחה לדוג':
אוטנאסנה, פרסריטה פדוטנאסנה, עם תמיכה מתחת לראש. כמו כן לתופעת האינסומניה יש לא מעט תנוחות המעודדות מצב עמוק של שקט ומנוחה.
תשישות: תשישות יכולה גם להיות מלווה בדיכאון, כאן היוגה תטפל דרך תנוחות הקשתה נתמכות. ההקשתות פותחות בית חזה, משפרות נשימה ומשפרות סירקולציה ללב ריאה. מזרימות אנרגיה חדשה, מרוממת נפש ומעודדת, מציפה הנאה וביטחון.
דיכאון ומצבי רוח משתנים: תרגול יוגה משפיע ישירות על התודעה שלנו ועל הגישה לחיים. תנוחות היוגה המסונכרנות עם נשימה, בכוחן לשנות מצבי רוח או דיכאון. גם לכאן נכנסות תנוחות שונות של הקשתה, המעסות את בלוטות האדרנל ומעודדות פעולה מאוזנת שלהן, מרחיבות בית חזה ומשפרות סירקולציה ונשימה , החשובות להתמודדות עם מצבי רוח ירודים או משתנים. מתווספות לכאן גם תנוחות הפוכות ותנוחות איזון,שהן משחררות ומשפיעות באופן חיובי על המצב הרגשי.
Suza Francia המחברת של "Yoga and the wisdom of menopause" כתבה בסיפרה:
"If you practice Yoga before menopause, then all the poses that are especially useful for coping with uncomfortable symptoms are already familiar."………."If you are familiar with restorative poses, then you have the best menopause medicine at your disposal."